انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث تصویب و ابلاغ شد
در جلسه روز یکشنبه هیات دولت که به ریاست روحانی رییس جمهوری برگزار شد، آیین نامه اجرایی یکی از مواد قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه موضوع نحوه انتقال تخفیفاتِ نداشتن حوادث منجر به خسارت به تصویب رسید.
بر این اساس در صورت انتقال مالکیت وسیله نقلیه، سابقه تخفیف عدم خسارت متعلق به انتقالدهنده است و انتقال دهنده میتواند سابقه تخفیف مذکور را همزمان با انتقال مالکیت به انتقال گیرنده منتقل و یا هر زمان پس از آن سابقه مذکور را به وسیله نقلیه دیگر از همان نوع که متعلق به وی یا همسر، والدین یا اولاد بلاواسطه وی باشد، منتقل کند.
انتقال مالکیت وسیله نقلیه و عدم انتقال سابقه تخفیف
در صورت انتقال مالکیت وسیله نقلیه و عدم انتقال سابقه تخفیف عدم خسارت توسط انتقالدهنده، خسارتهایی که بیمهگر از محل بیمهنامه برای حوادث بعد از زمان انتقال مالکیت وسیله نقلیه تا پایان مدت اعتبار بیمه نامه پرداخت میکند، سابقه بیمهای انتقال گیرنده محسوب میشود و در سابقه تخفیف عدم خسارت انتقال دهنده منظور نخواهد شد.
سابقه تخفیف عدم خسارت وسایل نقلیه از رده خارج شده با رعایت ضوابط این آیین نامه قابل انتقال است و سابقه تخفیف عدم خسارت وسایل نقلیهای که به موجب احکام مراجع قضایی یا اجرای ثبت انتقال مالکیت مییابند، مشمول این آیین نامه است.
امکان استعلام سابقه تخفیف
دولت همچنین بیمه مرکزی را موظف کرد از طریق سامانه الکترونیک امکان ثبت و استعلام سابقه تخفیف عدم خسارت، بر اساس شماره ملی یا شناسه ملی بیمهگذار برای بیمهگر و امکان استعلام سابقه تخفیف عدم خسارت را برای بیمهگذار فراهم کند.
درصورت تمدید نکردن بیمه شخص ثالث آیا تخفیف بیمه از بین می رود؟
این کار از طرف مشاوران حقوقی و افراد فعال در حوزه بیمه به هیچ وجه توصیه نمیشود، ولی درصورت تمدید نکردن بیمه شخص ثالث، تخفیف بیمه از بین نمیرود. فقط جریمه روزانه عدم بیمه کردن به بیمهگذار تعلق می گیرد.
بیمه شخص ثالث سه نوع خسارت وارده را جبران میکند:
1- خسارتهای مالی: عبارت است از خسارتهایی که به کلیه اموال شخص ثالث وارد میشود.
2- خسارت جانی: کلیه آسیبهای جانی و صدمات وارده به شخص ثالث است؛ که شامل فوت، نقص عضو و هزینههای درمانی است.
3- حوادث راننده (سرنشین): کلیه صدمات بدنی ناشی از حادثه اعم از فوت، نقص عضو و هزینههای درمانی را تا مبلغ تعین شده را به راننده اتومبیل که بهموجب قانون ثالث تلقی نمیشود جبران مینماید و تا حد دیه کامل قابل خریداری است.
خسارات خارج از تعهدات بیمهنامه شخص ثالث
درصورتیکه خسارت وارده به دلایل زیر اتفاق بی افتد، جبران خسارت به عهده بیمه شخص ثالث نیست:
1- خسارت وارده بهوسیله نقلیه مسبب حادثه
2- خسارت وارده به محمولات وسیله نقلیه مسبب حادثه
3- خسارت مستقیم و غیرمستقیم ناشی از تشعشات اتمی و رادیواکتیو
4- خسارت ناشی از محکومیت جزائی و پرداخت جرائم.