جعبه فیوز

جعبه فیوز ال 90 و راهنمای قرارگیری فیوزها در خودرو تندر 90

فیوزها یکی از مهمترین قسمت های مربوط به برق خودرو می باشند که در مسیر ارسال جریان الکتریکی به دستگاه مقصد قرار گرفته و وظیفه دارند در صورت عبور بار اضافی، فورا مسیر ارتباط را قطع نمایند تا دستگاه مقصد آسیب نبیند. به عبارت ساده تر فیوزها از جمله قطعاتی در خودرو هستند که مانع از آسیب رسیدن به قطعات الکتریکی خودرو، در اثر نوسانات برق خودرو می شوند. در نقشه سیم کشی تمامی خودروها، فیوزها نقش کلیدی دارند که تقریبا تمامی آن ها در مکانی به نام جعبه فیوز قرار گرفته اند. در این مطلب قصد داریم شما را با جعبه فیوز ال 90 آشنا کنیم که اگر فیوز خودرویتان سوخته است و نیاز به تعویض دارد، بتوانید با استفاده از این راهنما، به راحتی فیوز خودرو خود را تعویض کنید. با ما همراه باشید.

انواع فیوز خودرو

در اکثر خودرو ها جعبه فیوز در کابین خودرو و در زیر فرمان جاسازی شده اند که در صورت بروز اشکال، خود راننده بتواند سریعا آن ها را تعویض نماید. اما از آنجا که هر فیوز معمولا مسئول کنترل جریان الکتریکی چند دستگاه مختلف می باشد، خودروسازان برای راحتی کار، تنها به شماره گذاری آن ها اکتفا می کنند و نقشه کلی آن را در دفترچه خودرو تعبیه می کنند تا در صورت بروز اشکال با مراجعه به دفترچه بتوان فیوز صدمه دیده را تعویض نمود.

خوب است بدانید که در خودروها بسته به مدل خودرو، سیستم‌های الکتریکی متعددی وجود دارد که باید در مقابل‎‌ جریان‌های بیشتر از مقادیر تعیین شده محافظت شوند که این حفاظت بر عهده فیوزها است.

فیوزهای مورد استفاده در خودروها عموما سه نوع می باشند:

• فیوز شیشه ای

• فیوز تیغه ای

• فیوز سرامیکی

در حال حاضر استفاده از فیوزهای تیغه ای با توجه به ساختمان ساده و مقاومت در برابر ارتعاشات متداول تر است.

جعبه فیوز ال 90 کجا قرار دارد؟

جعبه فیوز ال ۹۰ در مدل های فرانسوی، در سمت چپ خودرو و در کنار درب قرار گرفته است. در گذشته در رابطه با چگونگی عیب یابی فیوز خودرو و تعویض آن ها صحبت نموده ایم و در این مطلب قصد داریم تا نقشه راهنمای جعبه فیوز ال ۹۰ را ارائه دهیم تا با استفاده از آن بتوانید به سادگی فیوزهای خودرو خود را با توجه به نقشه، عیب یابی نمایید.

راهنمای جعبه فیوز ال ۹۰ که در پشت درب جعبه، درج شده است، به صورت تصویری بوده و برای هیچ فیوزی، همچون جعبه فیوز سمند یا پژو و پراید شماره خاصی قید نشده است. تنها در این بخش به کشیدن تصویر مرتبط با وظیفه فیوز بسنده شده است و شما می توانید با استفاده از این تصاویر، چگونگی جای گیری فیوزهای خودرو خود را مشاهده نمایید. هنگامی که درب جعبه فیوز تندر ۹۰ را باز می کنیم، با دو نوع فیوز مختلف مواجه خواهیم شد که از لحاظ اندازه با یکدیگر متفاوت می باشند. در ردیف بالا، محل قرار گیری ۴ فیوز کوچک، ردیف دوم ۷ فیوز، ردیف سوم و چهارم هر کدام ۸ فیوز و در ردیف های ۵، ۶، ۷ و ۸ هر کدام محل ۳ فیوز بزرگ به صورت افقی قرار دارد.

 

جعبه فیوز ال 90

 

هنگامی که درب جعبه فیوز ال ۹۰ را باز می کنیم، در پشت درب، علاوه بر مشاهده نقشه فیوزهای موجود در خودرو، یک سری فیوزهای کوچک و بزرگ نیز مشاهده خواهیم نمود که به عنوان فیوز یدکی در آنجا قرار گرفته اند تا در صورت بروز مشکل برای فیوزهای اصلی، بتوان از آنها جایگزین نمود. نقشه و چگونگی قرار گیری فیوزهای ال ۹۰ در تصویر و جدول زیر آورده شده است که مشاهده می کنیم.

جعبه فیوز تندر 90

 

علت سوختن فیوز در خودرو ال 90

دو دلیل اصلی در سوختن فیوز موثر می‌باشد. پس از بیرون آوردن فیوزها به سادگی با یک بررسی ظاهری می‌توان این دو علت را تشخیص داد.

۱- سوختن فیوز بر اثر عبور جریان بیش از حدمجاز

در این حالت قبل از تعویض فیوز، مدار را از نظر وجود اتصال کوتاه و عملکرد نامناسب اجزای الکتریکی بررسی نمایید و پس از رفع عیب و تعویض قطعات معیوب، فیوز سالم با آمپراژ مشابه را جایگزین نمایید.

۲- سوختن فیوز بر اثر قطع و وصل مکرر جریان

معمولا این عیب پس از مصرف طولانی مشاهده می‌شود و عموما کمتر از مورد اول رخ می‌دهد. در این حالت فیوز جدید را با آمپراژ مشابه جایگزین نمایید.

 

جدول راهنمای فیوزهای تندر L90

 

شماره فیوزآمپرتوضیح
F1۲۰ آمپربرف پاک کن جلو
F2۵ آمپرنشانگر سیستم انژکتور
F3۱۰ آمپرچراغ ترمز
F4۱۰ آمپرسیستم ضد سرقت
F5۵ آمپرجعبه دنده اتوماتیک
F6استفاده نشده
F7یدک کشی (کاروان ، …)
F8استفاده نشده
F9۱۰ آمپرچراغ نور پایین چپ
F10۱۱ آمپرچراغ نور پایین راست
F11۱۲ آمپرچراغ نور بالا چپ
F12۱۳ آمپرچراغ نور بالا راست
F13۳۰ آمپرشیشه بالابرهای برقی عقب
F14۳۱ آمپرشیشه بالابرهای برقی جلو
F15۱۰ آمپرسیستم ترمز ABS
F16۱۵ آمپرسوئیچ گرم کننده صندلی راننده
F17۱۶ آمپربوق
F18۱۰ آمپرچراغ کوچک چپ
F19۱۱ آمپرچراغ کوچک راست
F20۷٫۵ آمپرچراغ های مه شکن عقب
F21۵ آمپریغ زدایی آینه هی جانبی
F22استفاده نشده
F23۱۵ آمپرتجهیزات هشدار دهنده
F24۵ آمپرفرمان هیدرولیک
F25۶ آمپرسوخت گاز (CNG)
F26۵ آمپرکیسه هوا
F27۲۰ آمپرچراغ دنده عقب و شیشه شوی عقب
F28۱۵ آمپرچراغ های داخل محفظه سرنشین
F29۱۵ آمپرواحد کنترل محفظه سرنشین
F30۲۰ آمپرقفل مرکزی (درب‌ها، صندوق عقب، …)
F31۱۵ آمپرچراغهای مه شکن جلو
F32۳۰ آمپریخ زدایی شیشه عقب
F33استفاده نشده
F34استفاده نشده
F35استفاده نشده
F36۳۰ آمپربخاری
F37۵ آمپرآینه برقی
F38۱۵ آمپرسیستم صوتی
F39۱۰ آمپرتهویه مطبوع (کولر)

 

نحوه تعویض فیوزهای خودرو ال 90

  • جعبه فیوز در سمت چپ غربیلک فرمان قرار دارد
  • برای دسترسی به فیوزها در جعبه فیوز را باز کنید
  • فیوزها اتصالات ساده ایی هستند که در موقع لزوم جریان برق را قطع میکنند هر گاه یکی از این تجهیزات از کار افتاد ممکن است فیوز مربوط به آن سوخته باشد
  • سوئیچ استارت را ببندید و همه تجهیزات برقی را خاموش کنید
  • در جعبه فیوز را باز کرده و با توجه به جدول راهنما, به دنبال فیوز معیوب بگردید
  • انبرک قرار گرفته در جعبه فیوز را خارج کنید و به کمک آن فیوز معیوب را از جای خود بیرون بکشید فیوز سوخته از قطع بودن سیم آن قابل تشخیص است.
  • فیوز سوخته را با یک فیوز مشابه یا ضعیف تر تعویض کنید توجه کنید حتما از فیوز هم ظرفیت و نوع یکسان جهت تعویض فیوز سوخته استفاده نمائید. استفاده از فیوز با ظرفیت بالاتر از حد مجاز ممکن است باعث بروز خسارت یا حتی آتش سوزی شود. حتی بصورت موقتی نیز , از سیم به جای فیوز استفاده ننمائید.این عمل می تواند باعث صدمه دیدن سیم کشی یا حتی آتش سوزی گردد