سهمیه بنزین اسنپ سماس چقدر است؟
سهمیه بندی بنزین در سال گذشته حاشیه های زیادی داشت. یکی از این حاشیه ها در نظر گرفته نشدن سهمیه بنزین برای رانندگان اپلیکیشن های اینترنتی بود. این اتفاق سروصداها و نگرانی های زیادی برای کار در این حرفه ایجاد کرد. در نهایت مدیریت اسنپ اعلام کرد که برای اینکه کمکی به رانندگان خود کرده باشد، کمک هزینه یا وامی به صورت روزانه برای رانندگانی در نظر گرفته است. پس از این شرکت پخش فرآورده های نفتی نیز سهمیه ای را برای تاکسی های اینترنتی در نظر گرفت.
بعد از این همه اتفاقات در حال حاضر افراد شاغل در اسنپ چگونه می توانند سهمیه بنزین دریافت کنند و این سهمیه چقدر است؟ در این مقاله قصد داریم شما را با جزئیات این امر آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
چگونه واجدین شرایط دریافت بنزین از اسنپ مشخص میشوند؟
برای مشخص شدن اسامی واجدین شرایط دریافت سهمیه بنزین، شرکتهای تاکسی اینترنتی هر ماه فهرست کاربران راننده فعال خود را در اختیار وزارت کشور قرار میدهند. این وزارتخانه مجموع پیمایش رانندگان در همه شرکتهای تاکسی اینترنتی را محاسبه و مشخصات ثبتی آنها را با بانک اطلاعاتی ثبت احوال مطابقت میدهند. در نهایت نیز فهرست کاربران واجد شرایط برای اختصاص سهمیه آن ماه در اختیار وزارت نفت قرار میگیرد.
وزارت نفت نیز با همکاری بانک عامل اقدام به پرداخت مابهالتفاوت نرخ آزاد و هزینه پایه بنزین به ازای هر لیتر ۱۵۰۰ تومان خواهد کرد. مبالغ واریزی تنها برای خرید بنزین در پایانههای پرداخت بهای سوخت (پی استیشن) قابل استفاده است.
مواردی که شماره حساب با شماره ملی راننده مطابقت ندارد، از فهرست پرداخت خارج میشوند. البته لازم به یادآوری است سهمیه اشخاصی که به دلیل فقدان شماره حساب به نام خود، عدم انطباق شماره ملی با شماره کارت بانکی و عدم انطباق مشخصات ثبتی ارائه شده، موفق به دریافت سهمیه نشدهاند، تا زمان رفع نقص (حداکثر به مدت ۱ ماه) محفوظ میماند و پس از رفع مشکل به حساب آنها واریز میشود.
جزئیات طرح تخصیص سهمیه سوخت رانندگان اسنپ
• سهمیه تخصیصیافته مابهتفاوت ریالی قیمت بنزین آزاد با قیمت پایه بر اساس پیمایش هفتگی رانندگان در مجموع تاکسیهای آنلاین است. واریز اول بر اساس پیمایش ۸روز (از زمان آغاز سهمیهبندی) صورت گرفته است.
• پیمایش رانندگان بر اساس کیلومتر طیشده از زمان قبول درخواست سفر تا پایان سفر محاسبه میشود.
• سهمیه مذکور در قالب اعتبار به کارت بانکی هر راننده واریز میشود و در اختیار تاکسیهای اینترنتی قرار نمیگیرد. این اعتبار تنها برای خرید بنزین و در جایگاههای سوخت قابل استفاده است.
• با توجه به این که سهمیه بنزین تاکسیهای اینترنتی به راننده تعلق میگیرد و نه خودرو، باید حساب بانکی به نام خود راننده باشد. همچنین چنانچه دو یا چند راننده با یک خودرو فعالیت میکنند، به تناسب پیمایش به هر یک سهمیه جداگانه تعلق میگیرد.
• شرط تخصیص سهمیه به رانندگان تاکسی های آنلاین پیمایش حداقل 200 کیلومتر در ماه در مجموع است.
• سقف ماهانهی پرداخت اعتبار ۳۰۰ لیتر در نظر گرفته شده است. این مسافت از زمان قبول سفر تا پایان سفر محاسبه میشود.
• سهمیه بنزین ویژه رانندگان فعال در تاکسیهای اینترنتی بر اساس پیمایش و به صورت ماهانه در اختیار این عزیزان قرار میگیرد. سهمیه خودروهای تکسوز فعال در تاکسیهای اینترنتی به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر ۷ لیتر بنزین است و با سقف ۳۰۰ لیتر در اختیارشان قرار میگیرد.
• همچنین سهمیه خودروهای دوگانهسوز به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر ۴.۲ لیتر بنزین است و با سقف حداکثر ۱۸۰ لیتر در ماه در اختیارشان قرار میگیرد.
• شرکتهای تاکسی آنلاین هر هفته فهرستی از اسامی واجد شرایط دریافت سهمیه بنزین را بر اساس پیمایش هفتگی هر راننده به وزارت کشور تحویل میدهند.
• وزارت کشور مجموع پیمایش هر راننده در مجموع تاکسیهای آنلاین را محاسبه میکند، اطلاعات هویتی هر راننده را با بانک اطلاعاتی ثبت احوال تطبیق میدهد و با استفاده از بانک اطلاعاتی خود، وضعیت خودرو را بررسی میکند. در نهایت فهرست رانندگان واجد شرایط به صورت هفتگی به وزارت نفت اعلام میشود.
• وزارت نفت با همکاری بانک عامل، سهمیه مذکور را به حساب بانکی رانندگان تعرفهشده از سوی وزارت کشور واریز میکند. مواردی که شماره حساب با شماره ملی راننده مطابقت ندارد، از فهرست پرداخت خارج میشوند.
• سهمیه اشخاصی که به دلیل فقدان شماره حساب به نام خود، عدم انطباق شماره ملی با شماره کارت بانکی و عدم انطباق اطلاعات هویتی ارائه شده، موفق به دریافت سهمیه نشدهاند، تا زمان رفع نقص محفوظ میماند.
اسنپ اعلام کرده بود که تا زمان واریز اولین سهمیه، برای حمایت از رانندگان خود طرح اعطای کمکهزینه بنزین را در نظر دارد؛ طرحی که در آن اسنپ کمکهزینهای را به صورت وام برای جبران افزایش قیمت بنزین به حساب کاربران راننده خود واریز کرد تا به این ترتیب خدمترسانی به مسافران و رانندگانش را تضمین کند. بر اساس این طرح رانندگان این ناوگان اینترنتی توانستند تا زمان واریز سهمیه مربوطه مثل گذشته به کار خود ادامه دهند.
کمک هزینه و طرح های حمایتی اسنپ
طرح های حمایتی اسنپ همچنان ادامه دارد. هر رانندهای که ۱۰۰۰ کیلومتر اولیه خود را در طول یک هفته در سفرهای اسنپی پیمایش داشته باشد، به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر بیشتر، کمک هزینه خرید بنزین دریافت می کند. این هزینه مازاد بر سهمیهای است که پیش از این برای رانندگان تاکسی های اینترنتی در نظر گرفته شده بود.
به نقل از روابط عمومی اسنپ، مبلغ کمک هزینه فوق در شروع طرح به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر ۱۰ هزار تومان بوده است، اما هم اکنون دو برابر شده است تا باز هم برای کاهش دغدغه بنزین اسنپ برای رانندگان این ناوگان اقدام مثبت و موثری انجام شده باشد. با دو برابر شدن کمک هزینه، رانندگان عضو ناوگان اسنپ بابت هر ۱۰۰ کیلومتر بیشتر، ۲۰ هزار تومان کمک هزینه خرید بنزین دریافت می کنند. با توجه به اینکه در ارائه این کمک هزینه هیچ محدودیتی وجود ندارد، این هزینه هر هفته به اعتبار اسنپی رانندگان اضافه می شود.
واریز سهمیه بنزین اسنپ به کارت بانکی چگونه است؟ این مبلغ بر اساس میزان پیمایش خودروی شما در سفرهای تاکسیهای اینترنتی محاسبه میشود و به کارت شما واریز می شود. اگر پیمایش ماهانه شما در تاکسیهای اینترنتی بیشتر از ۲۰۰ کیلومتر است، به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر به اندازهی ۷ لیتر، هزینهی بنزین سهمیهای دریافت خواهید کرد. مثلا برای ۲۵۰ کیلومتر سفر در تاکسیهای اینترنتی، به اندازهی ۱۷.۵ لیتر (۲۶,۲۵۰ تومان اعتبار خرید سهمیه بنزین) دریافت خواهید کرد.
پولی که بابت سهمیه اعتباری سوخت به حساب بانکیتان واریز میشود، در گردش حساب بانکیتان قابل مشاهده نیست. این پول تنها در جایگاههای عرضهی سوخت و پس از پایان سوختگیری قابل مشاهده و استفاده است. مابهالتفاوت هزینهی بنزینی که به حسابتان واریز میشود، مبالغ واریزی تنها برای خرید بنزین در پایانههای پرداخت بهای سوخت (پی استیشن) قابل استفاده است. برای استفاده از اعتبار واریزی در جایگاه سوخت در پایانه پرداخت بهای سوخت هنگامی که رمز ورود از شما پرسیده شد، ۴ رقم آخر کد ملی را وارد کنید. سهمیهی بنزین به شخص اختصاص پیدا میکند و نه به خودرو. برای افرادی که به صورت مشترک روی یک خودرو کار میکنند، سهمیههای جداگانه در نظر گرفته میشود.
آیا امکان تغییر شماره حساب و شماره شبای بانکی وجود دارد؟
با توجه به اینکه اعتبار سهمیه سوخت از این به بعد بر اساس کارت ملی کاربران راننده واریز میشود بنابراین رانندگان تاکسی های اینترنتی میتوانند برای استفاده از اعتبار سهمیه سوخت از همه کارتهای بانکی که به نام آنها صادر شده استفاده کنند و برای استفاده از این اعتبار نیازی به اعلام کارت بانکی خاصی نیست.
سهمیه اضافه برای خودروهایی با مصرف بیشتر (بیش از 7 لیتر به ازای 100 کیلومتر)
بر اساس تصمیم کارگروه سوخت، مصرف استاندراد خودروها باید در محدوده ۷ لیتر به ازای ۱۰۰ کیلومتر پیمایش باشد. بنزین سهمیهای تمام کاربران راننده تنها با در نظر گرفتن این پیشفرض واریز میشود.
آیا برای دریافت سهمیه بنزین اسنپ نیاز به ثبت نام است؟
خیر نیازی به ثبت نام نیست و با استفاده از اطلاعات ثبت نامی شما در سامانه اسنپ، واریز سهمیه به طور خودکار انجام می شود.
برای دریافت وام کمک هزینه افزایش قیمت بنزین چگونه اقدام کنم؟
نیازی به اقدام نیست و با واجدین شرایط دریافت وام تماس گرفته می شود.
تاریخ دقیق واریز سهمیه بنزین اسنپ چه زمانی است؟
تاریخ مشخصی ندارد و به تدریج برای کلیه رانندگان واریز می شود.
رفع مشکل دریافت سهمیه سوخت اسنپ به طور نامنظم
اخیرا برخی کاربران راننده سهمیه سوخت خود را با تاخیر و به صورت نامنظم دریافت کردهاند که عمده این مشکلات به دلیل نقص در اطلاعات کاربران راننده متقاضی اعتبار سهمیه سوخت است. در همین راستا شما میتوانید با مراجعه به این فرم اطلاعات درخواستی را وارد کنید.
سامانه سماس چیست؟
«سماس» سامانه ملی اطلاعات سفر است که توسط وزارت کشور راهاندازی شده است. این سامانه برای ثبت اطلاعات کاربران راننده طراحی شده تا شما عزیزان بتوانید نظارت دقیقی بر میزان اعتبار سوخت واریزی به حساب بانکی خود داشته باشید. همچنین امکان تغییر رمز کارت سوخت و همینطور مشاهده تاریخچه واریز اعتبار و مانده اعتبار سوخت در این سامانه برای کاربران راننده مهیا شده است.